©2018 OUT AND ABOUT

Korzika - soteskanje in treking

Podroben program

1. dan: Ljubljana – Livorno – Bastia – Corte

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do Livorna, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Korziko. Po štirih urah plovbe bomo prispeli v Bastijo in nadaljevali pot v Corte, nekdaj glavno mesto otoka in rojstni kraj Napoleonovega brata.

2. dan: Dolina Restonica – jezeri Melo in Capitello – Solenzara

Po zajtrku se bomo odpravili na prijetno planinsko turo v zatrepu doline Restonice. Sprva bomo prišli do ledeniškega jezerca Lac de Melo, pot pa bomo podaljšali še 200 metrov višje do jezera Capitello. Ob času za malico bo priložnost tudi za kopanje v teh biserih sredi divjega gorskega ambienta. Povratek do avta in vožnja do obmorskega kraja Solenzara.

3. dan: kanjon Purcaraccia

Ta dan bo rezerviran za doživetje ene najlepših sotesk na Korziki. Po zajtrku se bomo odpeljali v narodni park Bavella, kjer se bomo opremili z vsem potrebnim za soteskanje ter odšli peš ob lepem potoku do začetka prve pustolovščine. Po uri in pol se bo prilegel skok v kristalno čiste, smaragdno zelene tolmune. Po treh urah nam bo kar žal, da je vsega konec in odpravili se bomo nazaj v Solenzaro. Popoldne bo namenjeno kopanju v reki ali morju.

4. dan: kanjon Polischedu – Bavella – Bonifacio

Tokrat bo na vrsti sosednja soteska, ki pa je le še nadgradnja včerajšnje. Soteska se ponaša z nekoliko bolj zaprtimi in globokimi tolmuni ter skoki, a pod strokovnim vodstvom vodnika je vse skupaj zares prijetno in noro doživetje. Po soteskanju se bomo odpeljali preko prelaza Bavella v Porto Vecchio ter dalje do Bonifacia, bržkone najslavnejšega mesta na otoku.

5. dan: Bonifacio – Capo Pertusato – Propriano

Jutranji kavici v znamenitem Bonifaciu bo sledil sprehod do najjužnejšega rta Korzike. Obala tu je zares nekaj posebnega, kot bi prišli na drug planet. Privoščili si bomo poležavanje na plaži ter skok v turkizno morje, nato pa se odpravili na zahodno obalo otoka.

6. dan: kanjon Baracci – Piana/Porto - Corte

Čas za še zadnji kanjon, ki je zaradi drugačne kamninske podlage in okolice pravo nasprotje prejšnjih dveh. Po zaključku se bomo ob zahodni obali mimo glavnega mesta odpeljali v vasico Piana, izhodišče za treking naslednji dan.

7. dan: vzpon na Monte Cinto

Zadnji polni dan na Korziki bo popoln zaključek popolnega potovanja. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka, 2.706m visoki Monte Cinto. Iz Cort se bomo po lepi dolini odpeljali pod vznožje gore, kjer bomo začeli vzpon na vrh. Na vrhu bo ves trud poplačan z neverjetnimi razgledi na vse strani otoka, vse do morja. Sledi spust v dolino in povratek v Corte.

8. dan: povratek domov